LUOTETTAVAA PAIKALLISTA PALVELUA JA TUKEA

JOHTAVIEN VALMISTAJIEN HYVÄKSYMÄ YHTEISTYÖKUMPPANI

LAAJA TUOTEVALIKOIMA JA NOPEA TOIMITUS

HUR ARbetAR Turbin- och cirkulationsoljor​?

I både gas- och ångturbiner är det viktigt att rotorbladen roterar snabbt och smidigt för att maximal output-effekt i maskinen upprätthålls under hela produktionstiden. Rotorbladens rörelser genererar överskottsluft, värme eller ånga vilket leds vidare i systemet och återanvänds sedan för uppvärmning alternativt släpps ut i luften. Det är storleken på turbinens rotorblad som avgör energikraften och därmed också vilken olja som ska användas. Större rotorblad ställer högre krav på oljan än vad små rotorblad gör. Anledningen till det är för att övriga delar i turbinen ska hantera och administrera de stora krafterna som medföljer de större rotorbladen.

Medan turbinoljor används till turbinernas kuggväxlar, reglerutrustning och lager används cirkulationsoljor till att pumpas runt i systemet för smörjning av övriga ställen som kräver smörjning. Turbin och cirkulationsoljor ska kunna klara extremt högt tryck samtidigt som de skyddar mot vatten och fukt som skapar rost och oxidation. En olja av hög kvalité sparar både pengar och resurser eftersom den tillåter turbinen arbeta i längre intervaller mellan oljeskiften. Därför är det viktigt att använda sig av oljor som är framtagna för de specifika smörjningskraven som ång-, gas- och vattenturbiner ställer.
 

Turbin och cirkulationsoljor för industrin - TOTAL Nordic

 


TURBIN- & CIRKULATIONSOLJOR FRÅN TOTAL

Vi på TOTAL vet att det ställs särskilda krav på turbin- och cirkulationsoljor. Därför är våra produkter utvecklade med stor hänsyn till dessa krav och behov. Alla turbin- och cirkulationsoljor från TOTALs smörjmedelssortiment erbjuder ett utmärkt skydd mot skadliga partiklar, korrosion och slitage. Vår produktserie PRESLIA innehåller högkvalitativa turbin- och cirkulationsoljor som uppfyller stränga internationella krav och standarder. I denna produktserie finner du också turbinoljor med zinkfria tillsatser som klarar extrema tryck och temperaturer. Tester har också visat på enastående oljefilmsstyrka under extremt påfrestande förhållanden.

Är du osäker på vilken turbin- och cirkulationsolja som är optimal för din verksamhet? Tveka inte med att kontakta en av våra tekniska experter som kan hjälpa er med att optimera ert smörjunderhållningprogram. Oljan är en liten detalj som kan göra stor skillnad för er verksamhet.

 


 

 

Kontakta våra  svenska experter

Mikko Karpinen, TOTAL Suomi

Mikko Karppinen
Sales Manager Lubricants, Finland
(+358) 400 519625
[email protected]

 reijo.pngg

Reijo Autio
Automotive & Industry Lubricants Area Manager, Finland
(+358) 400 515890
[email protected]