LUOTETTAVAA PAIKALLISTA PALVELUA JA TUKEA

JOHTAVIEN VALMISTAJIEN HYVÄKSYMÄ YHTEISTYÖKUMPPANI

LAAJA TUOTEVALIKOIMA JA NOPEA TOIMITUS

HUR VÄLJER MAN RÄTT motorolja?

Motorolja används till smörjning av motorns inre delar. En bra motorolja reducerar friktion, reglerar värme, kyler ner samtidigt som den skyddar motorns många och värdefulla delar.

Vid användning av fel motorolja ökar risken för slitage och skador i motorn vilket i värsta fall kan bli kostsamt att reparera. Därför är det viktigt att man tar reda på vilken som är den bästa motoroljan för den bil man har. Detta är ingen enkel uppgift då dagens utbud av motoroljor är mycket större och mer svårnavigerat än tidigare. Dels har både amerikanska API och europeiska ACEA infört flera nya och olika kvalitetsklasser. Dessa har dessutom kompletterats av flertalet kvalitetskrav från de största biltillverkarna som t.ex. Ford, Mercedes och Volkswagen. Nya viskositetsklasser bidrar också starkt till begreppsförvirringen.

Är man inte säker på vilken motorolja som passar till sin bil, är det alltid en god idé att följa biltillverkarens rekommendationer eller att rådfråga på en auktoriserad verkstad.

 

Välj den rätta motorolja med TOTAL


Varför välja TOTALs motoroljor?

Forskning, innovation och utveckling är tre hörnstenar i TOTALs verksamhet. I våra tre Research & Development Center runt om i världen har våra tekniker tillgång till toppmodern teknik och utrustning. Denna används för att utveckla framtidens produkter. Utvecklingen av framtidens motoroljor handlar om att framställa högkvalitativa smörjmedel som erbjuder ett optimalt skydd till motorn samtidigt som bränsleförbrukningen minskar och klimatpåverkan reduceras.

I hela vårt produktsortiment av smörjmedel till automotive sektorn är vårt engagemang för innovation, hållbarhet och miljömedvetenhet tydligt. Samtliga av våra produktserier till bilar, lantbruksmaskiner, transportfordon och entrepenadmaskiner består av innovativa motoroljor som uppfyller och även överträffar behoven i de mest moderna motorerna idag. TOTALs ledande produktserier TOTAL QUARTZ INEO, TOTAL RUBIA och TOTAL RUBIA WORKS täcker smörjmedelsbehoven för alla kategorier inom automotive.

 

 

Total RUBIA motorolja - för alle typer av transportfordonTOTAL Agri - smörjmedel för jordbrukTOTAL Quarts - Low-SAPS smörjmedel för bensin- och dieselmotorer

 


 

 

Kontakta våra Svenska experter

Mikko Karpinen, TOTAL Suomi

Mikko Karppinen
Sales Manager Lubricants, Finland
(+358) 400 519625
[email protected]

 reijo.pngg

Reijo Autio
Automotive & Industry Lubricants Area Manager, Finland
(+358) 400 515890
[email protected]