Skip to content

Vattenkraft

affarsomraden_industri_energiproduktion_hydropower.jpgDen blå energin blir grön

Vattenkraftsindustrins behov är både varierande och krävande. Utöver behovet för tillförlitlighet och maximal livslängd på utrustningen måste vattenkraftproducenterna också uppfylla stränga miljöregler. 

I linje med vårt engagemang för bättre och renare energi är TOTAL den första smörjmedelsleverantören som erbjuder ett miljövänligt sortiment för alla applikationer inom vattenkraftsindustrin.

Från TOTALs sortiment kan vi erbjuda dig det bästa från två världar: en produktfamilj med högpresterande produkter som uppfyller de mest krävande miljönormerna, samtidigt som vi vägrar att kompromissa med kvalitet och effektivitet. 


VÅRA SMÖRJMEDEL FÖR VATTENKRAFTVERK

Minska er miljöpåverkan med avancerade smörjmedel som är mindre skadliga för miljön

Zinkfria mineraloljor och vattenstabila fetter

  • PRESLIA,CORTIS MS: >Premium mineralisk turbin- och cirkulationsolja för vattenturbiner. Mycket stabil i närvaro av vatten.
  • AZOLLA AF, EQUIVIS AF:Zinkfri mineralisk hydraulolja med hög stabilitet i närvaro av vatten som erbjuder längre oljeskiftsintervall.
  • CARTER XEP, CARTER SH: Delsyntetiska och syntetiska växellådsoljor som är lämpade för användning i många olika förhållanden och temperaturer.
  • CERAN XM, CERAN XS: Vattentåligt lagerfett som inte innehåller några tungmetaller för laddade applikationer. Det främsta valet för att effektivisera din portfölj med fetter.
  • COPAL OGL 0: Höghäftande fett med extrema tryckegenskaper innehållandes solida tillsatser för öppna växlar och övriga komponenter. Utmärkta vattenresistenta egenskaper.

 

Biologiskt nedbrytbara smörjmedel

  • BIOPRESLIA HT: Den första biologiskt nedbrytbara vätskan för användning i vattenkraftverk och hydrauliska system i vattenkraftverk. Speciellt utvecklad till hydroapplikationer i samarbete med ledande vattenkraftsoperatörer och utrustningstillverkare.
  • CARTER BIO: Syntetiskt biologiskt nedbrytbar växellådsolja som är väldigt stabil i vattennärvaro. Lämplig för allmän användning till marina applikationer.
  • BIOMULTIS EP 2, BIOADHESIVE PLUS, BIO OG PLUS: Multifunktionella och biologiskt nedbrytbara fetter, lämpade för flera ändamål inom vattenkraft: lager, vajrar, öppna växlar.
  • ISOVOLTINE BIO, ISOVOLTINE BIO VE: Biologiskt nedbrytbara dielektriska vätskor för transformatorer. Hög brandbeständighet, Dielektrisk styrka som inte påverkas av vatten.

 


 

 

Kontakta våra  svenska experter

Tommy Söderberg, Försäljningschef

Tommy Söderberg
Försäljningschef
Smörjmedel - Auto
0703 40 07 74
[email protected]

Matz Rylander, TOTAL Sweden, Regionchef SydMatz Rylander​
Regionchef syd
Smörjmedel - Auto
0706 01 50 90
[email protected]

Andreas Brostrom, Regionchef Norr

Andreas Broström
Regionchef norr
Smörjmedel - Auto
0702 27 09 69
[email protected]

Matz Rylander, TOTAL Sweden, Regionchef SydAndreas Skarstedt​
Regionchef väst
Smörjmedel - Auto
0702 20 19 17
[email protected]

Martin Steinkamp, Försäljningschef TOTAL SwedenMartin Steinkamp
Försäljningschef
Smörjmedel - Industri
0708 53 57 66
[email protected]

Johan Weesmaa, Industri & applikationsingenjörJohan Weesmaa
Industri & applikationsingenjör

Smörjmedel - Industri
0702 60 27 97
[email protected]

Krister Persson, bitumen og specialvatskorKrister Persson
Bitumen & Specialvätskor
+46 702 22 70 13
[email protected]